1. Home
  2. /
  3. Ik ben huurder
  4. /
  5. Ik wil mijn huurwoning...

Ik wil mijn huurwoning opzeggen

Hoe kan ik mijn huurcontract opzeggen?

Je kan je huur op twee manieren stopzetten:

Wat is mijn opzegtermijn?

De standaard opzegtermijn duurt drie maanden. De opzegtermijn start vanaf de éérste dag van de maand volgend op de datum waarop we de opzeg hebben ontvangen.

Enkel bij overlijden of bij verhuis naar een woon-zorgcentrum of een residentieel centrum voor personen met een handicap geldt een verkorte opzegtermijn.

  • Bij overlijden bedraagt de opzegtermijn twee maanden na datum van overlijden.
  • Bij verhuis naar een woon-zorgcentrum of residentieel centrum voor personen met een handicap bedraagt de opzegtermijn één maand.

Kan je de woning niet op tijd leeg maken, dan betaal je verder een bezettingsvergoeding (=huurprijs) voor de periode dat de woning niet opnieuw kan verhuurd worden.

Let op! Bij verhuis naar een serviceflat geldt de standaard opzegtermijn van drie maanden.

Wat zijn mijn verplichtingen tijdens de opzegperiode?

Tijdens de opzegperiode laten wij kandidaat-huurders naar jouw woning komen kijken. Je moet ons hierbij helpen en de mensen binnenlaten. We maken hier samen afspraken over.

Voor je verhuist, moet je de woning proper maken en in een goede staat aan ons teruggeven. Dat controleren we tijdens de plaatsbeschrijving, die we ook al maakten toen je in de woning kwam wonen. Is alles in orde, dan krijg je jouw waarborg terug. Je geeft jouw sleutels af aan de medewerker die de plaatsbeschrijving doet.

Tijdens de plaatsbeschrijving nemen we ook samen de meterstanden van gas, water en elektriciteit op. Laat ze dus niet afsluiten voor de laatste controle.