1. Home
  2. /
  3. Ik ben huurder
  4. /
  5. Sleutels afgeven en plaatsbeschrijving

Sleutels afgeven en plaatsbeschrijving

Aan het einde van je opzegtermijn maakt Impuls een afspraak met je voor de uitgaande plaatsbeschrijving. Je geeft dan ook alle sleutels terug aan Impuls.

Hoe verloopt de uitgaande plaatsbeschrijving?

  • Maak de woning helemaal leeg. Haal alle meubelen, gordijnen… weg. Plaats op alle lichtpunten een socket en lamp. Laat geen afval achter. Zorg dat de woning proper is. Zorg dat alle herstellingswerken gebeurd zijn en dat de woning weer in oorspronkelijke staat is.
  • We vergelijken de uitgaande plaatsbeschrijving met de ingaande plaatsbeschrijving. Op basis van de gebreken beschreven bij de ingaande plaatsbeschrijving, kijken we of jij extra schade hebt veroorzaakt en welke kosten jij moet betalen. Want als je je woning beschadigt, dan moet je dit zelf betalen.
  • Samen met ons noteer je de meterstanden van de nutsvoorzieningen op de overnamedocumenten. Wij geven de meterstanden door onze leverancier. Verwittig ook je eigen leverancier. Nadien ontvang je de slotfactuur van jou leverancier.
  • Geef alle sleutels terug aan Impuls. Het gaat om de sleutels van je woning en eventueel de sleutels van je berging, kelder, garage of tuinpoort.

Wat als ik niet aanwezig kan zijn?

Zorg ervoor dat je aanwezig bent op de afspraak. Indien je toch niet aanwezig kan zijn moet je ons minstens 24 uur op voorhand verwittigen. Is er niemand aanwezig? Dan wordt een kost voor de nutteloze verplaatsing van onze medewerkers aangerekend.