1. Home
  2. /
  3. Ik ben kandidaat
  4. /
  5. Ik aanvaard de woning

Ik aanvaard de woning

Als er een passende woning voor jou vrijkomt moet het toewijssysteem jou deze woning toekennen. Je krijgt dan een toekenningsbrief van ons. Je moet binnen de 10 kalenderdagen laten weten wat je beslist. Achteraan de brief vind je meer informatie over de woning. Bv. Hoe kan ik de woning bezichtigen? of Hoeveel bedraagt de waarborg?

Ik aanvaard de woning

Je hebt een toekenningsbrief ontvangen, hebt de woning bezichtigt en bent tevreden met de woning. Je wil de woning huren. Dan volgen er nog een aantal belangrijke stappen:

  • Bezorg het akkoordformulier aan ons terug.
  • Wij controleren of je aan alle voorwaarden voldoet en berekenen jouw huurprijs.
  • Lukt het zelf niet om het akkoordformulier in te vullen? Maak dan met ons een afspraak.
  • Maandelijks organiseren we een infosessie voor alle nieuwe huurders. Je krijgt dan informatie over onze werking en over de huurovereenkomst. Aan het einde van de infosessie kan je jouw huurovereenkomst ondertekenen.
  • Vooraf moet de huur, huurwaarborg, plaatsbeschrijvingskost en eventueel een administratiekost betaald worden. Op die brief die je van ons krijgt, staat vermeld tegen wanneer je dit moet doen. Doe je dit niet tijdig, dan krijg je de sleutel niet van jouw nieuwe woning tot de betalingen in orde zijn.
  • Ons technisch team maakt met jou een afspraak voor de plaatsbeschrijving. Als alles in orde is, krijg je na de plaatsbeschrijving jouw sleutels.