1. Home
  2. /
  3. Ik ben kandidaat
  4. /
  5. Ik aanvaard de woning

Ik aanvaard de woning

Als er een passende woning voor jou vrijkomt moet het directiecomité jou deze woning toekennen. Je krijgt dan een toekenningsbrief van ons. Je moet binnen de 15 volgende werkdagen laten weten wat je beslist. Achteraan de brief vindt je meer informatie over de woning. Bv. Hoe kan ik de woning bezichtigen? of Hoeveel bedraagt de waarborg?

Ik aanvaard de woning

Je hebt een toekenningsbrief ontvangen, hebt de woning bezichtigt en bent tevreden met de woning. Je wil de woning huren. Dan volgen er nog een aantal belangrijke stappen:

Je komt naar de afspraak op kantoor zoals op de brief vermeld. Past de afspraak u niet? Neem contact met ons op voor het maken van een nieuwe afspraak.

We controleren opnieuw of je aan alle voorwaarden voldoet, berekenen de huurprijs. Om akkoord te gaan met de woning moet je de waarborg betalen. Dit kan op kantoor met Bancontact of voordien per voorschrijving.

We maken ook een afspraak voor het ondertekenen van het huurcontract. Dit gaat telkens door op dinsdagnamiddag van 13u30-15u00. Wij ontvangen je (samen met alle nieuwe huurders van de maand) en geven je algemene informatie over Woonmaatschappij !Mpuls en je woning.

Enkele dagen na het ondertekenen van het huurcontract gaan we samen met jou naar je nieuwe woning. We maken en plaatsbeschrijving en noteren de meterstanden van gas, elektriciteit en water. Deze plaatsbeschrijving kost € 34,00. Dit is wettelijk zo bepaald. Na de plaatsbeschrijving kan je de sleutels van de woning krijgen.

Je moet de eerste maand huur, eerste schijfje waarborg (indien van toepassing) en plaatsbeschrijvingskost  betalen voor de plaatsbeschrijving. Ook het huurcontract moet dan verplicht ondertekend zijn. Als dit niet in orde is, kan je de sleutels van de woning niet ontvangen, de plaatsbeschrijving gaat wel door zoals gepland.